DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA’DA KATLEDİLMİŞTİ, EŞ KATİLİNE MÜEBBET

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA’DA KATLEDİLMİŞTİ, EŞ KATİLİNE MÜEBBET

Soma’da 6 Ocak’ta karısı Hülya İman’ı bıçaklayarak öldüren Murat İman, ceza indiriminden faydalanmak için cinayeti tahrik altında işlediğini söyledi. Mahkeme kocayı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı

Türkiye’yi sarsan Emine Bulut cinayetinin ardından gözler kadın cinayetlerine ve mahkemeye çıkan cani kocaların aldıkları hapis cezalarına çevrildi. Manisa’nın Soma ilçesinde şiddetli geçimsizlik yüzünden evde tartıştığı bir çocuk annesi eşi Hülya İman’ı karnından ve göğsünden bıçaklayarak öldüren cani koca için Soma Ağır Ceza Mahkemesi’nden emsal bir karar çıktı. Mahkeme heyeti, eşini vahşice öldüren Murat İman’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

TARTIŞMA ÇIKTI

2019’da, 240 günde 240 kadın şiddet kurbanı oldu. O kurbanlardan biri de Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan Hülya İman’dı. Olay, 6 Ocak tarihinde gece saat 00.30’da İnönü Mahallesi Kırgız Sokak’taki bir apartman dairesinde meydana geldi. Geçimsizlik yüzünden Hülya İman ile maden ocağında çalışan Murat İman arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine öfkeli koca Murat İman mutfaktan aldığı bıçakla çocuğunun annesi olan Hülya İman’ı karnından ve göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Katil koca çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Manisa’daki Akhisar Cezaevi’ne konuldu.

YAKINLARI SEVİNDİ

Soma Ağır Ceza Mahkmesi’nde dördüncü kez hakim karşısına çıkan katil koca Murat İman, ceza indiriminden faydalanmak için cinayeti tahrik altında işlediğini öne sürerek pişman olduğunu söyledi. Hülya İman’ın yakınları ise avukatları aracılığı ile sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Delilleri ve tanık ifadelerini değerlendiren mahkeme heyeti tutuklu sanık Murat İman’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çarptırılmasına karar verdi. Salonda bulunan Hülya İman’ın yakınları ise karar karşısında mutlu olduklarını belirterek bu kararın diğer kadın cinayetlerinde de mutlaka emsal teşkil etmesini istediklerini dile getirdi.

YORUM YAP