DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA TSO, ATA’NIN HUZURUNDA

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA TSO, ATA’NIN HUZURUNDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, TOBB Delegesi Ahmet Ok, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Analı, Abdullah Köroğlu, Hayrullah Çetin, Murat Suer, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Özcan, Meclis Üyeleri Ali Köse, Tahir Yazar, Murat Ekrem Akbay, Genel Sekreter Canan Copkıran ve Oda Personeli Hayriye Durmaz, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, devletimizin kurucu ilkelerine ve hedeflerine bağlılığımızı, aziz hatıranıza saygımızı, size ve tüm gazilerimize, şehitlerimize şükran duygularımızı vurgulayabilmek adına huzurunuzdayız.
Bu yıl kurumumuzun 75’inci Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Her yıl bu deftere yazdığımız satırların arkasında; geçen yıldan bugüne ne ürettik, neleri başarabildik, hedeflerimizin neresindeyiz gibi düşünceler var. Sizler ülkemizi düşmanlardan temizleyip, bu ülkeyi kurarken aydınlık, uygar, güzel günlerin de temellerini attınız. Türk özel sektörü olarak bizlere düşen de harp meydanlarında kazanılan başarıyı taçlandıracak olan ekonomik mücadeleyi zafere ulaştırmaktır.
İstihdam, yatırım ve büyüme noktasında başarılı olmak için, durmadan çalışıyoruz. Bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve arkamızdan gelecek genç nesillerin ülkemizi ekonomi ve medeniyet yolunda en ileri noktaya ulaştıracağından ve size verdiğimiz sözü tutacağımızdan herkes emin olsun. Emanetiniz hem namusumuz, hem de en büyük hazinemizdir.
Büyük Atatürk,
Camiamız adına, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun.”
GENEL KURUL
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 75. Genel Kurulu’na Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, TOBB Delegesi Ahmet Ok, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Analı, Abdullah Köroğlu, Hayrullah Çetin, Murat Suer, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Özcan, Meclis Üyeleri Ali Köse, Tahir Yazar, Murat Ekrem Akbay, Genel Sekreter Canan Copkıran ve Oda Personeli Hayriye Durmaz katıldı.
Soma TSO heyeti, 75. Genel Kurulda TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Oda/Borsalar tarafından kurulan yöresel ürünlerin ikram edildiği stantları gezdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 75. Genel Kurul sebebiyle gerçekleşen törende şunları söyledi:
-Oda ve borsalar gelişiyor
Oda ve borsalarımız, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların kurumsal hizmet kapasitelerinin arttığına, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğüne işaret etti. “Dijital Oda-Borsa” devrimini gerçekleştirdiklerini ve tek durak ofis haline geldiklerini bildiren TOBB Başkanı şöyle konuştu: “Odalarımız ve borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarısını daim kılsın. Bizler, “Hak ile sabır dileyip, akıl ve ahlak ile çalışan”, Kadim Ahilik teşkilatımızın, günümüzdeki temsilcileriyiz. Mücadelemiz, ecdadın bize bıraktığı, bu kutlu mirasın hakkını vermek. Biliyoruz ki, sadece şikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakışmaz. Sorunları tespit ediyor, çözüm önerileri hazırlıyor, Cumhurbaşkanımızla, Meclisimizle, Hükümetimizle istişare ediyoruz.
Hepimizin malumu, Ağustos 2018’den bu yana ekonomi yavaşladı. Paramızdaki değer kaybı, yükselen faizler ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi seçimleri geride bıraktık.
4 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin ilk gündem maddesi ‘ekonomi’ olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem, huzur dönemi olmalı. Bu dönem, yapısal reformlar dönemi olmalı. Bu dönem, daha zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrımız, gayrımız olmasın. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye’de egemen kılarsak, şikâyet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. O yüzden diyoruz ki: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi!”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış