DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Milletvekili Özkan Kadınları Unutmadı

Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, eşi Bilgen Özkan ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Somalı kadınları kahvaltılı programda ağırladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Milletvekili Özkan Kadınları Unutmadı

Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, eşi Bilgen Özkan ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Somalı kadınları kahvaltılı programda ağırladı. Davette Restoran’da düzenlenen etkinliğe Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Ali Tulup, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Aksoy’da eşleri ile birlikte katılırken kadınlarda programa ilgi gösterdi.
ŞEHİT KADINLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM
Programda konuşan Milletvekili Özkan, “Şehrimizdeki STK’larda, siyasi partilerimizde şehir yönetiminde, derneklerimizde ve çalışma hayatında yer alan bayan kardeşlerimizle kahvaltı sofrasında bir araya gelmeyi arzu ettik. Bizler, ‘Sizin içinizde en hayırlınız eşlerine ve çocuklarına en iyi davrananızdır’, ‘Cennet Annelerin Ayakları Altıntadır’ diyerek özelde anneleri, genelde de kadınlarımızı yücelten bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu anlayışın bir sonucu olarakta tarih boyunca kadınlarımız hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer almışlardır. Başta kuruluş mücadelemizde büyük gayretler gösteren Erzurumlu Nene Hatun’un, Türk ordusunun ilk kadın üsteğmeni olan Fatma Seher Erden, Türk Sinemasının en önemli senaryo yazarlarından olan Ayşe Şasa, Milli Mücadelenin kahramanlarından Fatma Aliye, 15 Temmuz gecesi tek başına darbe gecesi meydanlara çıkarak boğaz köprüsünde direnen Fatma Saba olmak üzere tarihin her döneminde güzel işlere imza atan tüm hanımlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.
KADINLARIMIZA YÖNELİK DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ
1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinden sonra geride bıraktığımız dönemde belkide kadınlarımızın toplum hayatında daha iyi yer edinmesine yönelik en güçlü düzenlemeler son 16-17 yıl içinde gerçekleştirildi. Yüzde 4’lerde olan 2002’den bu yana TBMM’de kadın milletvekili oranı da yüzde 30’ların üzerine çıkmış ve 7 kat artmış durumda. Bunun yanında çok sayıda sivil toplum örgütünde, odalarımızda, bürokraside artık kadın kardeşlerimizi, yönetici ve başkan olarak görüyoruz. Bunun yanında kadınlarımızın istihdamının artırılmasına, çalışan, doğum yapan kadınlarımızın daha rahat ortamda çalışabilmeleri ve çocuklarını büyütebilmelerine yönelik çok önemli düzenlemelerde gerçekleştirildi. Bunlar elbette yeterli değil, inşallah önümüzdeki dönemde buna yönelik çok daha güçlü düzenlemelere ve çalışmalara imza atılacak.
Kamuoyunda 6284 olarak bilinen kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yasayı ve bunun dayanağı olan uluslararası sözleşmeyi de ilk onaylayan ve yürürlüğe koyan ülke de Türkiye olmuştur. Bu anlamda başta her daim dualarıyla yanımda olan ve destekleyen kıymetli annem ve sevgili eşim başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP