DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 100. YILINA COŞKULU KUTLAMA

Büyük Zaferin 100. yılı Soma’da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Sabah saatlerinde Cengiz Topel Meydanı’nda başlayan kutlamalar şehitlik ziyareti ve zafer yürüyüşü ile devam etti, kutlama programı Esat Kabaklı konseriyle sonlandı.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 100. YILINA COŞKULU KUTLAMA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıl dönümü nedniyle Soma’da çeşitli programlar gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan program Cengiz Topel Meydanı’nda çelenk sunumu ile devam etti. Kaymakam Fatih Akkaya ve Belediye Başkanı Ali Tulup tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Askerlik Şube Başkanı Per. ASB. Üçvş. Arslan Onur Türkoğlu, “30 Ağustos Zaferi’yle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu zafer bütün otoritenin tartışmasız bir askeri refah kabul ettiği başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından anadoluda sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında kahraman Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkın tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında en son başkomutanlık meydan muhareesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatanın topraklarını bize armağan eden milletimizin varlığının birliğinin ve beraberliğinin sağlanmasındaki ölümsüz kahramanımız olan ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere mukaddes vatanımız için canları pahasına görev yapmış olan tüm aziz şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günümüz kutlu olsun.” dedi. Program şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehitlikte yapılan saygı duruşunun ardından şehitlerimizin kabirler ziyaret edilerek karanfil bırakılarak dua edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.